HEM Hudiksvall - Kapellgatan 6 - 824 43 Hudiksvall - 0650-102 10

Klädbytardagen

På HEM:s klädbytardag har du möjlighet att sälja och köpa barnkläder. Det brukar finnas flera tusen fina och fräscha plagg av bra kvalitet. Den här gången blir det vår- och sommarkläder till barn i storlekarna 50-164, ungdomskläder i storlek XS-L samt mammakläder.


Vi säljer inte leksaker.

Bokning av signatur

För att vi ska ha koll på dina kläder måste du ha en signatur som du får av oss. På den här sidan kan du enkelt och smidigt boka en signatur. Bokningen är öppen till att alla signaturer gått åt eller till senast 27/3 kl 21.00. En reservlista upprättas om du inte hinner få en signatur. Du uppger bankkonto vid bokning elle klädinlämningen så att vi efter försäljning kan föra över vinsten till dig utan att behöva hantera kontanter. Du bestämmer även om du vill skänka dina osålda kläder till välgörenhet eller om du vill hämta dina osålda kläder. Observera att det bara är tillåtet med en signatur per hushåll!

Sälja kläder

Du bestämmer priset, men equmenias (HEMs) barn- och ungdomsverksamhet tar en del (35%) av omsättningen. Du får alltså 65% av det belopp som dina kläder blev sålda för.

Inlämning

Kom ihåg att du ska boka din signatur i förväg och märkt dina kläder med denna.
Eftersom det är många som vill lämna in har vi satt en gräns på 4 kartonger per hushåll (banankartong-storlek). OBS! Om du vill lämna in kläder stl 50-80 måste vi sätta en gräns på en banankartong.
Du behöver inte packa upp dina kläder vid inlämningen, vi som jobbar med klädbytardagen packar upp och sorterar kläderna under veckan inför försäljningen, men sortera efter storlek så underlättar du för oss. Då vi vill hålla en hög kvalite på vår klädbytardag har vi krav på de kläder som lämnas in, se krav på kläder.

Efter avslutad försäljning

Om tekniken är med oss kommer du att få ett meddelande om hur mycket du har sålt för och vad din vinst är. Pengarna kommer att betalas ut till ditt konto senast 2 veckor efter klädbytardagen.

Hör av er om ni har några frågor, se sidan Kontakt