HEM Hudiksvall - Kapellgatan 6 - 824 43 Hudiksvall - 0650-102 10

Klädbytardagen

På HEM:s klädbytardag har du möjlighet att sälja och köpa barnkläder. Det brukar finnas flera tusen fina och fräscha plagg av bra kvalitet. Den här gången blir det vår- och sommarkläder i storlekarna 50-164, mammakläder samt tonårskläder i storlekarna XS-XL.

Sälja kläder

På HEM:s klädbytardag har du möjlighet att lämna in barnkläder och mammakläder till försäljning. Du bestämmer priset, men Missionskyrkan tar en del (35 %) av omsättningen. Du får alltså 65 % av det belopp som dina kläder blev sålda för. Kläder som inte blir sålda får du tillbaka, fast du har möjlighet att skänka bort allt som är kvar till klädinsamling.

Bokning av signatur

För att vi ska ha koll på dina kläder måste du ha en signatur som du får av oss. Tidigare så fick man hitta på egna signaturer men det blev för mycket dubbla, snarlika och krångliga signaturer. På den här webbsidan kan du boka din signatur enkelt och smidigt. Bokningen av signaturer är öppen fram till kl 21.00 söndag den 22 mars eller till dess att alla signaturer gått åt. Observera att det bara är tillåtet med en signatur per hushåll!

Inlämning

Tisdagen den 21 april kl 17.00 - 20.00 kan du lämna in dina kläder. Kom ihåg att du ska ha bokat din signatur i förväg. Eftersom det är många som vill lämna in har vi satt en gräns vid 4 kartonger (typ banankartonger) per hushåll. OBS! Om du lämnat små kläder i storlekarna 50-80 måste vi sätta en gräns på en banankartong! För att behålla en hög kvalitet på vår klädbytardag har vi krav på de kläder som lämnas in. Läs mer om krav på kläder. När du lämnar in kläderna får du ett kvitto som du behöver när du hämtar dina pengar och eventuellt osålda plagg.

Utlämning

Måndagen den 27 april kl 17.00 - 20.00 kan du hämta ut dina pengar och eventuellt osålda kläder. Glöm inte att ta med kvittot du fick vid inlämningen. Observera att du inte har möjlighet att skänka osålda kläder vid utlämningen om du vid registreringen valde att få dem tillbaka. Om du angivit ditt kontonummer i samband med bokningen av signatur via hemsidan, eller om du lämnat ditt kontonummer när du lämnade in kläderna, kan du få dina pengar insatta på ditt konto istället. Observera dock att det kan ta upp till ett par veckor innan dina pengar finns på ditt konto vilket i huvudsak beror på att det tar den tiden innan alla pengar från korttransaktionerna kommit oss tillhanda. Innan dess har vi ingen möjlighet att betala ut era pengar.

 
OBS! Kläder som inte har hämtats inom två veckor lämnas till klädinsamlingen!