HEM Hudiksvall - Kapellgatan 6 - 824 43 Hudiksvall - 0650-102 10

Klädbytardagen

På HEM:s klädbytardag har du möjlighet att sälja och köpa barnkläder. Det brukar finnas flera tusen fina plagg av bra kvalitet. Den här gången blir det vår- och sommarkläder till barn i storlekarna 50-164, ungdomskläder i storlek XS-L, skor samt mammakläder.


Vi säljer inte leksaker.

Bokning av signatur

För att vi ska ha koll på dina kläder behöver du en signatur, vilket du får av oss. På den här sidan kan du enkelt och smidigt boka en signatur. Bokningen är öppen tills att alla signaturer delats ut eller senast 16 mars kl. 21.00. En reservlista upprättas om du inte hinner få en signatur. Du behöver uppge bankkonto vid bokning så att vi kan föra över vinsten till dig efter försäljningen. Du bestämmer även om du vill skänka dina osålda kläder till välgörenhet eller om du vill hämta dina osålda kläder. Observera att det bara är tillåtet med en signatur per hushåll!

Sälja kläder

Du bestämmer priset, men equmenias (HEMs) barn- och ungdomsverksamhet tar en del (35%) av omsättningen. Du får alltså 65% av det belopp som dina kläder blev sålda för.

Inlämning

Kom ihåg att du ska boka din signatur i förväg och märka dina kläder med signaturen.
Då det är många som vill lämna kläder har vi satt en gräns på 4 kartonger per hushåll (banankartong-storlek). OBS! För småbarnskläder stl 50-80 gäller en gräns på 1 kartong.
Sortera gärna kläderna efter storlek när du packar ner dem så underlättar du för oss. Du behöver INTE packa upp dina kläder vid inlämningen. Vi som jobbar med klädbytardagen packar upp och sorterar alla kläder inför försäljningen.
Då vi vill hålla en hög kvalitet har vi krav på de kläder som lämnas in. Läs mer om detta och våra begränsningar av hur mycket du får lämna in under krav på kläder.

Efter avslutad försäljning

Pengarna kommer att betalas ut till ditt konto senast 2 veckor efter klädbytardagen.

Hör av er om ni har några frågor, se sidan Kontakt